Thursday, April 05, 2007

25/03 - 07/04 Brisbane - Noosa Heads

WAUW, wat een reacties allemaal op mijn vorig verslagje !! Yes, ik heb jullie aandacht terug, weet niet of ik ze al kwijt was, maar kon maar efkes checken he ;-))
Voor diegenen die mijn verhaal niet geloven ... spijtig dat jullie niet kunnen delen in mijn geluk !
........................... HAHA nu heb ik jullie echt liggen he ! Neen jullie kennen mij heel goed ! Voor diegenen die een beetje twijfelden, dank voor jullie oprechte bezorgdheid ! Voor diegenen die in dit zwansverhaal getrapt zijn ... owee jullie kennen mij echt niet goed ! (Karinne Van Lierde, shame on you ! en nog een paar ! ) .

Hier dan de correcte versie, vooraleer mijn "story" "a life of its own" begint te leven ;-), dat het verhaal al op gans Thomas Cook de ronde doet, had ik nooit durven dromen !

Ik had gewoon eens zin om jullie te doen lachen, of whatever he ! Ik zat hier in mijn eentje met de slappe lach, op straat met een smile op mijn face, maar ik ga dus nog steeds als happy single door het leven ! No Peter, zeker no Ashanti, laat staan een opaatje, da's echt niet aan mij besteed, voor diegenen die er anders over dachten !! Maar vond jullie mailtjes en reacties alleszins super ! Ken, vraag eens aan Karinne wat tantrasex is he, je weet toch ook dat zij de pro is he ;-))

Nu, terug naar een saai(er) verslagje dus : 25 maart heb ik de vlucht naar Brisbane genomen, en mijn lieve moetie achtergelaten op de luchthaven van Auckland (waar haar vlucht dan 4 uur vertraging bleek te hebben, en ze nog veel overgewicht voor mij moest betalen ...), ik had afgesproken in Brisbane met Ingrid, een Oostenrijkse die ik leren kennen had in Thailand. We hadden welgeteld 1 namiddag samen, en het was leuk iemand terug te zien, die ik al wat beter kende dan al die andere backpackers. De maandag heb ik dan een shuttlebusje genomen naar Byron Bay, een klein paradijsje aan deze hectische oostkust van Australie. Ik heb nog steeds "schrik" om deze kant van Oz te bereizen, omdat deze kust echt wel bekend staat om al zijn dronken Engelsen en Ieren. Soit, ik zal ze wel overleven denk ik ! Ik vond het al ongelooflijk, toen ik in Sydney mijn kamer deelde met 5 Ierse meisjes, dat hun doel van de avond "zoveel mogelijk mannen binnendraaien was", ik kan daar niet bij, als ze er dan nog mee seksen, dan is het nog beter, en zo zijn ze dus bijna allemaal (de uitzonderingen zijn zo beschaamd in hun landgenoten dat het geen naam heeft). Er zijn hier bars, die ervoor gekend staan, veel Ierse meisjes aan te trekken, en daar gaan de horny Aussies dan ook naartoe, om een snelle wip te maken ! Interessant nietwaar ? Wel 't is eens iets anders, en supermakkelijk blijkbaar, spel van verleiden enzo valt direct weg, want als iemand je ten dans vraagt, dan zit binnen een seconde zijn tong in je mond. Nee, ik heb daar nog niet aan meegedaan, ga daar ook bewust niet naartoe, heb al eens gedacht "wat als ik mij eens kanarie zou zuipen, en dan meedoen in dat spelletje ?", maar neen, een mens kan zichzelf niet zo verlagen nietwaar en that would also be "so not me !"
Dus terug naar Byron Bay, ik had een hostel - Belongil Beach - op een 20tal minuten (via het strand) te voet naar het centrum, maar ze voorzien ook 10 keer per dag een free shuttlebusje. Een echt hippie-hostelletje, heel leuk ! In het begin dacht ik nog "amai zo asociale mensen", maar na een aantal dagen was iedereen heel vriendelijk en heb ik toch een aantal leuke mensen leren kennen (maar niemand is zo leuk als mijn eigen vrienden !!!). Niet dat ik daar veel nood aan had, ik vind het zalig gewoon mijn eigen ding te kunnen doen. Ik ging 's morgens af en toe joggen, tot het tij daar een stokje voor stak, en heb urenlange wandelingen langs het strand gemaakt. Verder heb ik mijn eigen didgeridoo beschilderd, en ik vind hem supermooi ! Nu dat spellement nog kunnen bespelen ook, gene kak ! Echt supermoeilijk, in- en uitademen terzelfdertijd, dat is niet aangeboren en dat moet je goed oefenen, dus loop ik hier op straat soms met een raar gezicht rond en maak ik prrr-geluidjes, hopelijk heeft het effect en kan ik binnenkort dat machtige geluid uit mijn instrument krijgen !!
Op zondag was er een markt in Byron Bay, het leek meer op een klein festivalletje, met veel muzikanten, zoals Juzzie Smith ! Wauw, wat een kerel ! Op zijn eentje speelt hij mondharmonica, gitaar en didgeridoo + een beatmachine, t was puur plezier, ik zat te shaken op mijn stoel ! Ik heb een cd van hem gekocht, ik vind hem de Australische Admiral Freebee ! Een ster, en hij reist dus gans Oz rond, en verkoopt dan zijn cdkes, echt de max ! Stubru-liefhebbers, zoek hem eens op, misschien staat er wat muziek op zijn site ! Live was het wel veel meer ambiance dan op cd, logisch.
Na een zalige lange week relaxen in Byron, moest ik weer terug op pad, want de tijd blijft niet stilstaan en er valt nog veel te zien en te beleven hier in Oz ! Na Byron ben ik terug naar Brisbane gegaan. Daar heb ik een boomerang beschilderd, ja de kunstenares in mij kent hier echt geen grenzen meer ! Ingrid had mij een bon gegeven voor een gratis workshop, en met plezier wou ik die doen natuurlijk ! Beschilderd met de typische stip-techniek van de Aborigines, k vind het zelf wederom geslaagd ! Ik heb er nog snel een triptiekje bij gemaakt, er was een uitverkoop en daar kon je kleine canvas-kaarten kopen, dus subiet nog een schilderijtje ook gemaakt ! En daarna didgeridoo-les, ik krijg al geluid uit de buis, maar het lijkt nog niet op de echte sound, alleen veel oefenen zal mij helpen ! Maarrr ik heb mijn didg al naar huis gestuurd, dus loop ik hier af en toe een winkel binnen en irriteer de mensen te pletter met mijn prrr-pfff-trrr geluidjes. In het hostel veel Engelsen (what's new) en ik kwam Chris terug tegen, die ik op mijn trip Melbourne-Sydney leren kennen had, dat was leuk ! Komiek hoe klein de wereld kan zijn !
Maar waar zitten al die Belgen he ? Ik kom er maar geen tegen, voel mij de enige Belg die reist momenteel, berry berry strange !
Volgende stop was Noosa Heads, Noosa doet mij denken aan : El Gouna (de kanaaltjes met decadente villa's rond - hier zijn het echte kanalen), de Everglades (moerassen en mangroves) en St Martens Latem (golf en chique volk). Paasweekend in Noosa betekent : veel volk en op "good friday" geen sterke drank ... twas gezellig rustig in het hostel ;-). Ik heb hier nog een keer (voor de verandering) een coastal walk gedaan, krijg er maar niet genoeg van, die stranden en baaien zijn hier dan ook fabuleus ! Ik kwam op een naaktstrand terecht, en na een tiental piempels te hebben bestudeerd, heb ik mijn wandeling voortgezet.
Straks neem ik de bus naar Hervey Bay, en morgen begint mijn avontuur naar Fraser ! Ik heb een nieuwe planning moeten maken, ik dacht "goh ik heb nog hopen tijd !", maar shit zeg, ik moet echt plannen of ik krijg niet alles te zien dat ik wil ! Dus t worden een drukke 3 laatste maanden !

Dikke totters, en laat die (teleurgestelde of blije) reacties maar terug komen he !

Tuesday, April 03, 2007

26/03 - 03/04 Byron Bay

Groot nieuws ! Ik heb HEM gevonden !! De man van mijn leven, of tenminste, de man met wie ik mijn leven vanaf nu wil delen ! Ja !! Ikke mensen ikke ! Nooit gedacht, nooit verwacht, dat ik op deze reis nog zo'n toffe en lieve man ging tegenkomen ! Niet dat ik met die gedachte op reis vertrokken ben, want wat ik echt niet wou, was verliefd worden op een buitenlander, maar 't is om zeep, ik ben betoverd door Peter, aka Ashanti Chakram.
Jullie weten maar al te goed, dat ik echt wel "normaal gezien" met 2 voetjes op de grond sta he ? En dat allerlei alternatieve toestanden niet echt mijn ding zijn, ik sta er wel voor open, en laat iedereen hetzijne doen, maar ik ben een realiste ... tot nu dus ...
Zal ik bij het begin beginnen ?
Vorige dinsdag, ging ik 's morgens vroeg joggen op het strand van Byron Bay - hippietown van downunder. Ik liep langs een man, die zat te mediteren bij een Boeddha-schrijn, en dacht "allee, nog zo enen", toen ik terugliep, kruisten onze blikken elkaar, en het was alsof een bliksemschicht mij dwars in het hart trof, echt waar ! "Soulmate" zei hij tegen mij, en ikke "yes !". Hij inviteerde mij om samen met hem een yogales te volgen, hij gaf die, en toen ben ik elke dag wel 2 keer gaan yoga'en. S'Avonds gingen we lekker macrobiotisch gaan eten, en hij vroeg mij of ik al "tantrasex" kende. Hij heeft mij daarin geinitieerd en toen wist ik, met deze man wil ik een kind en wil ik samen zijn. Ja, ver weg van Belgie ... ik weet het, een moeilijke beslissing, en misschien overrompelend na een weekje, maar ik VOEL in mijn hart dat het goedzit !! Als jullie hem ooit zien, zullen jullie hetzelfde zeggen, wij passen bij elkaar, wij horen bij elkaar !
En nu, ik weet dat jullie zullen schrikken van zijn leeftijd, hij is reeds 62 (nooit gedacht dat ik op een opie zou kunnen vallen, maar hij kan 10 jaar zeuren ... hij ziet er 72 uit), echt waar nooit gedacht dat ik door die rimpels heen zou kunnen zien, maar in bed is hij precies een twintiger !
Peter heeft reeds 10 kinderen, maar dat vind ik ook niet erg, ze zijn rond mijn leeftijd en het klikt, ik heb er al 5 ontmoet, een harmonieuze familie.
Ik schrijf dit nu enkel op mijn blog, omdat ik van iedereen toch wel een reactie verwacht, ik wou niet dat een iemand dit eerder wist dan een ander, daarom.
Mijn reisplannen heb ik dus nu ook gestaakt voor de komende 3 maand, ik blijf in Byron Bay bij Peter, bij mijn Ashanti ! Hoe mooi is het leven nu er eindelijk liefde is ! Ervoor was ik al gelukkig, maar nu kan ik mij niet meer inbeelden hoe het leven voor Peter eruit zag, Ashanti I love you, always yours for life, for eternity, my love, Masha