Saturday, December 30, 2006

20/12 - 30/12 Chiang Mai

Laatste dag Thailand !!! Joepie wat ben ik blij !
Niet dat Thailand nu zoooo op mijn zenuwen werkt (toch wel een beetje), maar eindelijk ga ik naar AUSTRALIE !!! Ik kan het nog niet geloven ! Ik zit hier te springen op mijn stoel en iedereen die het horen wil (en denkt er dan het zijne van ...) daartegen zeg ik "Ik ga naar Downunder today mate !!" ... misschien werk ik wel een beetje op de mensen hun zenuwen ;-)
Ik voel mij net een tiener, een klein kind die voor het eerst een speeltuin betreed, zo dolblij en zo vol verwachtingen van dat grote land dat op mij ligt te wachten !

Wat heb ik de laatste 10 dagen nog uitgespookt in Chiang Mai ?

Wel, eerst was er dus die yoga, daar ben ik uiteindelijk 3 keer naartoe geweest en de derde keer was echt leuk, een leraar die het allemaal een beetje relativeerde, niet zo enen die constant high in the sky hangt.
Dan ben ik 4 keer gaan Thai Boxen, elke keer vond ik het meer en meer agressief (terwijl ik in het begin juist het omgekeerde dacht ... jajaja naief kind dat ik ben !), na de zoveelste blauwe plek en handtastelijkheden van mijn master of martial arts, heb ik er de brui aangegeven. Ik heb hem beloofd dat ik de volgende dag terugkwam en ben niet meer terug geweest ... hihi ! En hij die dacht dat hij mij de dag erop uitgebreid kon masseren ?? Verkeerd gedacht manneke ! You dirty ol'man, you can keep your hands to yourself ... zongen de Three Degrees ooit he !
Voor de rest heb ik veel geslapen, iedereen die ik hier tegenkwam en hier al langer rondliep, zei het tegen elkaar ... we zijn hier zo moe he ?! Hoe komt dat toch ?? Ik denk dat het aan de vervuiling ligt ... Chiang Mai is een stadje dat uit zijn voegen aan het treden is en de luchtvervuiling neemt ijlings toe ... ik heb hier 10 dagen met een fietsje rondgereden, dacht bij mezelf "wat frisse lucht op te snuiven ...", tarara, verkeerd gedacht dus ... overal wordt je ziek van de uitlaatgassen, "abgase" sagt mann in Deutsch (weet ik nu ook alweer).
Ofwel komt die vermoeidheid door de suiker ! Overal doen ze hier suiker in hun eten, ik was nu al wel een zoetmuilke, maar suiker in de soep, in de noedels, in de rijst, in de kip, in de groenten ... is een beetje teveel van het goede, en dan begin je dus afkickverschijnselen te vertonen, nl. als de suiker uitgewerkt is wordt je dus heel moe !

Verder ben ik nog naar een grote tempel geweest, die ligt op 15km hiervandaan, Doi Suthep. Hij ligt op een berg, ik wou daar naartoe met een busje en terugkeren met de fiets, maar de helling was te stijl en ik had schrik ... heb nog een flinke discussie gehad met de chauffeur van het busje, die mij efkes ging oplichten omdat ik een fietsje meehad ! Ik heb niet toegegeven, een echte smeerlap ! Hij zei tegen mij "you ale so bad !", en ik tegen hem "YOU are bad !", en hij weer tegen mij hetzelfde, en ik ook, allee alletwee niet afgegeven, wat dus eindigde in dat we ons allebei niet zo goed voelden en mijn dag toch wel een beetje om zeep was :-((, ik hoorde af en toe het deuntje van "The Good, the bad and the ugly" in mijn hoofd, twas zo een situatie op leven en dood he if you understand ;-))

Na 10 dagen rondfietsen heb ik dan eindelijk ook een parkje gevonden, waar je toch een beetje ontsnapt aan de "abgasen", gisteren begon daar een Thais meisje tegen mij te babbelen, ik moest een smsje die ze gekregen had, voorlezen. Het was natuurlijk van haar veel te oude lover uit Gelmany ... Helge schreef "But you are the only one for me, like Im your only man, I love you, dont be angry". Daarna heb ik haar flink uitgevraagd hoe oud Helge wel was en hoe ze elkaar ontmoet hebben enzo ... twas een typisch verhaal van een gemixt koppel, enkel dat zij niet in een bar werktte toen ze hem leerde kennen. Zij 26, hij 48. Hij doodjaloers, werkt hier en zij moet elke dag bij hem op kantoor zitten, ze mag niets alleen doen ! Ja, dat moet je juist aan mij vertellen he ! Ik heb op haar ingepraat, want dat kind was echt niet gelukkig ! En nu ... gaat ze Helge waarschijnlijk de bons geven !! Ikke "oh, ik ben zo een slechte invloed op jou !" maar ze wou mij dan blijven zien en ik zou van haar een flinke tante maken ;-) echt wel grappig !
Maar al die gemixte koppels ... ik geloof er geen zier van !

Ik ben hier ook eens naar de zoo geweest, ik dacht ook dat dit een stukje paradijs ging zijn, een stukje rust in een drukke stad ... weer verkeerd gedacht dus ! Auto's zijn toegelaten in de zoo, dus iedereen rijdt hier rond, met veel lawaai want ja die auto's moeten kunnen optrekken he ! En de kinderen maar roepen en tieren, en daar moeten die arme beestjes in leven ! Ik was gewoon gedegouteerd ! Maar gelukkig was dit enkel in het begin, en na een km of 2 kwam de rust en de schone natuur ... pictures online ! Getuige geweest van een prachtige praalshow van een pauw, wauw wat een manneke !!

Jullie merken het een beetje misschien, maar ik heb het dus wel wat gehad met Thailand he ! Ik had gisteren zo iets van "Ik kan ze niet meer zien he ;-)) met hun gele tshirts aan !" Waar slaat dat in godsnaam op ! Zie je ons al allemaal lopen met een tshirt met de Belgische vlag ? En op alle hoeken van de straat een foto van Koning Albert ? Niet te doen gewoon ! Ik had het er nog over met John, de eigenaar van Jonadda, mijn guesthouse. Hij woont hier nu 5 jaar en is al 17 jaar getrouwd met een Thaise. Hij verstaat het absoluut niet dat ze hun gevoelens hier altijd moeten wegsteken achter een glimlach, want al die westerlingen die denken dat ze gewoon vriendelijk zijn, zitten er goed naast he ! Die glimlach is om alle andere gevoelens weg te steken, schijnheilig of gewoon om je gezicht niet te verliezen ... zo was hij naar een school gegaan, en hij zag dat daar 3 jongentjes een ferme rammeling kregen van de directeur ... ze stonden alledrie te glimlachen terwijl het ongelooflijk pijn deed ! Maar geen traantje gelaten he ! John dacht toen echt, en ik citeer hem letterlijk "you studid MFxckrs".

t Zijn maar enkele van de dingen die mij hier opvallen, ik weet een ding, dat ik nu volledig klaar ben voor de volgende stap ! Volledig uitgerust, want de komende 2 weken zitten boordevol ! Ik vlieg straks naar Adelaide, op 01/01 staat Kangaroo Island al op het programma, 03/01 ga ik naar Melbourne en 07/01 naar Tasmanie. Op 15/01 ben ik terug in Melbourne en kan ik efkes relaxen en naar de Australian Open gaan zien ;-)) Kim en Justine, ik ga komen supporteren he !!

Dikke kussen, happy new year and tot binnen een week of twee

Yours truly reporter