Wednesday, June 20, 2007

12/06 - 21/06 Darwin - Sydney

Here I go ... voor mijn laatste reisverslag ! Denk ik toch althans, tenzij er een reisje mijn richting uitkomt (als het weer in Belgie verschrikkelijk is zoals ik nu lees !! en als mijn gezondheid het toelaat !). Misschien binnen 2 weken ofzo nog een reflectie, want ik moet alles nog eens goed laten bezinken.

Mijn trip naar Kakadu en Litchfield was leuk, niet meer of minder, superverwend als ik nu al ben natuurlijk ! Neen, beide parken zijn echt wel mooi, maar te toeristisch als je van het niet-toeristische Western Australia komt ! Daar zijn de parken ruig, hier in the Northern Territory, zijn de paadjes mooi afgemaakt, gemakkelijke wandelpaadjes voor de "windowlickers" zoals Freckle ze zou genoemd hebben (senioren noemen wij ze respectvol). En dat is dus spijtig, dat je een mooie waterval ziet, maar dat er dan vanop afstand prikkeldraad rondstaat, omdat er anders teveel mensen te dichtbij zouden komen.
In Litchfield hebben we oa de Termite Mounds bezocht, termietenhopen van wel 8meter hoog ! Die beestjes zijn echte werkers en oh zo gesofisticeerd ! Ik denk dat een aantal architecten echt wel inspiratie kunnen opdoen van hen ! Zo is hun woning geairconditiond, is ze zowel water-resistant als vuurvast. Dit is allemaal nodig in het tropische noorden van Oz, in het natte seizoen (ongeveer 8 maand per jaar), regent het zoveel dat de termietenheuvels volledig of practisch volledig onder water staan, en termieten kunnen niet zwemmen, dus verzamelen ze tijdens het droge seizoen gras en ander eten, en blijven ze lekker binnen als het buiten nat is. Op het einde van het droge seizoen is er veel vrees voor bosbranden, maar geen probleem voor de termietjes, zij zijn veilig in hun brandveilige huis ! Maar genoeg over termieten !
Verder hebben we watervallen gezien en hebben we een prachtige boottocht gemaakt in de Mary River Wetlands, bij zonsondergang gaan kijken naar krokodillen en watervogels, echt absoluut prachtig. Kakadu, daar gingen we meer heen om de aboriginal-kunst te bewonderen. Maar de 3 dagen waren een stuk minder avontuurlijk als de rest van mijn trip, daarom dat ik een beetje teleurgesteld was.
We hadden een leuke gids, zo een supercoole vent, met tattoo's en piercings. Hij droeg wel een beetje teveel gouden juwelen, ik zei hem dat we van zo'n venten denken in Belgie dat het pooiers zijn ! Ja, heb alweer een goede indruk nagelaten ... maar Bullfrog kon er wel om lachen, chance ! En met zijn coole uiterlijk, zou je denken dat hij graag hardrock hoort enzo, maar neen, dan speelde hij ineens Abba, en zat mee te dansen op "dancing queen" dat het geen naam had ! Hilarisch ! Ja, Aussiemen, heb er toch wel een paar rare kwieten tussen gezien !
Op de 2de dag, rond 7 uur s morgens (ik zat vooraan met Saskia, een toffe Hollandse), kwam er ineens - uit het niets - een kangoeroe voor onze bus gesprongen ! Ik tierde het uit ! Bullfrog was meer geschrokken van mijn helse geluid dan van het feit dat hij juist een kangoeroe doodgereden had ! 't Was echt verschrikkelijk ! Met zo'n tientonner over dat beestje gereden, je hoorde het kraken onder de banden. Wij snel gestopt, want je moet altijd checken of ze effectief dood zijn en je moet ze van de baan schrapen of halen. Als het een vrouwtje is, moet je ook de buidel checken en als er een babytje (hier noemen ze die Joey) inzit moet je die redden. "Gelukkig" was ons trieste slachtoffer een mannetje, wreed om te zien !
De vrijdagavond was ik terug in Darwin, en heb er nog een leuk weekend beleefd. Nog steeds met een aantal mensen van mijn 3weekse trip, tof om "familiar faces" te zien en we zijn samen eens supergoed uitgeweest !
De zondag nog even naar Mindil Beach market geweest, bij zonsondergang aan het water en de maandagnacht mijn vlucht naar Sydney genomen. Had 2 nachten al bijna niet geslapen (uitgaan en terug galcrises) en dan mijn vlucht om 01h30 en pas om 06h15 in Sydney landen. Het leven van een reiziger kan hard zijn !! Jullie denken waarschijnlijk van niet he ?? Maar het is soms echt superzwaar geweest, heel vermoeiend ! Alle backpackers zeggen het hier, reizen is niet hetzelfde als vakantie nemen. Ik ga echt op verlof moeten als ik terug ben ;-))).
In Sydney werd ik gezellig opgewacht door Taleen en Carl, superschatten ! Nadien heb ik geslapen in hun huisje en gisterenavond zijn we lekker Japans gaan eten. Dat kost hier dus niets he, schandalig dat ze in Belgie zoveel vragen voor sushi en sashimi !
Vandaag doen we nog een kleine ronde, laatste shopping en morgen is het finito, schluss, gedaan.
Niet te geloven.

Ik weet al wat de meest gestelde vraag zal worden : Wat is je favoriete plek of land geweest ? Wel ik zal nu al zeggen dat ik een top 10 proberen maken heb, en ik kwam zonder te checken of ik niets vergeten ben, al aan een top 21. Dus doe mij een lol, vraag het niet, want er springen zoveel zaken uit, en van de 7 bezochte landen, heb ik geen favoriet, ALLES was super !! Alleen Singapore was niet mijne dada, very fake indeed. Maar voor de rest, alles MEGA !
Supertoffe mensen leren kennen (no one as good though as all of you at home !), met supertoffe mensen rondgetrokken (included the ones at home), prachtige plaatsen gezien, unieke momenten beleefd. Mezelf goed leren kennen, en nooit bang geweest van iets. Dit is voor mij de gewoonste zaak ter wereld geworden, rondtrekken met een rugzak, no problem at all !

Gemakkelijkste land om te bereizen : Oz !
Moeilijkste land om in rond te trekken : Laos !! Zonder twijfel, my god Sophie we hebben toch soms afgezien he ??
Meest emotionele land om te bereizen : Cambodia, mijn hart bloedde toen echt, miserie waardoor onze "problemen" in perspectief gezet worden, owee als er iemand nu over een bagatel tegen mij begint he ! ;-)

See ya'z in a few days, hier mijn vluchtplanning, zodat jullie misschien toch een beetje medelijden kunnen hebben :

21/06 Sydney - Brisbane, 19h35 - 21h00 (vlucht van 1h25)
21/06 Brisbane - Kuala Lumpur, 23h59 - 06h10 (vlucht van 08h11min)
22/06 Kuala Lumpur - Londen, 12h00 - 18h10 (ja 6 uur transit en 13h10 min vliegen)
22/06 Londen - Brussel, 20h15 - 22h25 (2 uur wachten en 1h10 vlucht).

Dank voor jullie medelijden en voor alle berichtjes en reacties die ik deze 10 maand mogen ontvangen heb ! Love you all !! Missed you all, but see you ALL back ;-))

Dikke kussen,

Masha