Saturday, November 25, 2006

20/11 - 27/11 Siem Reap - Singapore

De maandag hebben we de boot genomen van Battambang naar Siem Reap. Prachtige tocht doorheen het Tonle Sap-meer, kleine kanaaltjes en passeren langs floating villages en natuurgebieden. De tocht duurde wel 7 uur, met als resultaat dat we in Siem Reap (Angkor) aankwamen als 2 verbrande kreeften. Op een gegeven moment legden we aan, aan een klein barretje, er kwam nog een boot aanmeren, maar die had zijn anker niet uitgegooid. Mark heeft dan maar voor anker gespeeld en die boot tegengehouden. De Japanners op die boot vonden dat zo chique, dat hij direct fotomodel of the year werd, en maar fotoshoots maken van Mark, echt grappig.
Aan de haven van Siem Reap, stond er al een tuktuk-driver op ons te wachten, en wij direct kunnen zeggen "voer ons maar naar Angkor Village Resort", het hotel dat ik cadeau kreeg van Maguy van Aquatour. We kwamen toe in het mooiste resort ooit ! Ongelooflijk mooie typische architectuur en het personeel kroop bijna op hun knieen voor ons ... terwijl we er echt wel verwaaid uitzagen na onze boottocht. Voor sfeerbeelden kijken jullie best eens op www.angkorvillage.com, enjoy zou ik zeggen ! Ik had het er in het begin echt wel wat moeilijk mee, ok, wij in toerisme zijn natuurlijk veel gewoon, maar als je al 3 maand met een rugzak rondtrekt, dan is luxe zoals dit hotel echt niet meer normaal ! We kwamen toe en kregen een drankje en verfrissingsdoekje ... om dan tot de constatie te komen dat we verkeerd zaten ... ok, minibusje genomen naar het andere hotel van dezelfde keten, waar een vriend van Maguy werkt, de Guillaume ! Daar terug een drankje en verfrissingsdoekje gekregen, en nog een aantal cadeaus zoals een dikke vette receptie s avonds, voor elk een massage, en een soiree dansant ttz diner + typische Cambodjaanse dansen gaan zien (Apsara).
De kamer was ook super met een zeer grote badkamer MET haardroger ! Dit betekende geen krulletjes voor een keer ! Ik kon mijn haar eens uitbrushen !! Jaja, nooit gedacht dat ik daarop zou kicken, maar een beetje luxe nu en dan heeft nog niemand slecht gedaan. Mark en ik konden onze lachkicks amper bedwingen, dit was er zo ver over he ! Ik dacht echt van "shit, ik heb geen mooie kleren voor die receptie", maar dankzij een gedecolleteert tshirtje, een nieuwe lange broek (die mijn ma meegegeven had aan Mark) en mijn decadente bruine kleur, viel ik positief op (van die slordige backpackster was niets meer te zien).
Tijdens de receptie, ons volledig op de hapjes en champagne gestort, en een babbeltje geslaan met de directie en Guillaume, ne wreed sympathieken gast.
De dag erop hebben we de eerste tempels bezocht, nl vooral Angkor Thom (waaronder de wondermooie Bayon-tempel), en in de namiddag zijn we naar de tempel van Tomb Raider geweest. Dit alles hebben we met brommertjes gedaan, heel leuk als ze rijden tenminste ... de batterij was nogal snel leeg en af en toe moesten we bijtrappen.
Angkor Wat hebben we voor de laatste dag gehouden, en kan zijn dat het daaraan ligt, maar ons zei dit niet zoveel meer ... overdosis denk ik niet echt, maar niet zo mysterieus als een aantal andere tempels die we nu op ons palmares staan hebben. De mooiste tempel volgens ons is Beng Mealea, diep in de jungle, nog een echte ruine waar de Indiana Jones en Lara Croft in ons volledig loskwamen !! Een echte klimtocht was het, totdat Mark op een rotsblok staptte die niet stevig genoeg lag ... teveel risicos pakken is nooit goed he ! In deze tempel is de film "The 2 brothers" van JJ Annaud gefilmd (vervolg op L'Ours), prachtige film trouwens over 2 tijgers.
We zijn ook 2 keer uitgegaan in Siem Reap, met onze privegids de Guillaume he ! Heel tof, ik heb een aantal uurkes staan shaken. Eerst zag ik het niet goed zitten om tussen de prostituees mijn ding te gaan doen, maar na een cocktail of 2 was er geen stoppen meer aan.
Gisteren hebben we het vliegtuig genomen naar Singapore, en heb ik Cambodja vaarwel moeten zeggen, heel vreemd !
Singapore is niet echt mijn ding (Mark vreesde daar al voor), ik vind het een hele fake stad, een combinatie tussen Hollywood en Disneyland, heel clean, heel westers, doet mij hier ook denken aan "the Trumann Show", diene decor. Doet wel nog eens deugd om allerlei lekkere westerse dingen te eten, maar verder dan dat gaat mijn affectie niet. Gisteren was het heel slecht weer en hebben we vooral gewindowshopt. Ik wil mij misschien wel nog een klein digitaal toestel kopen, daarvoor zou Singapore toch gekend zijn.
Vandaag naar Sentosa-Island geweest, omdat deze morgen het zonnetje scheen. Sentosa is het enige plekje in Singapore, waar de mensen naar het strand kunnen. Allemaal fake ! Allemaal aangelegd ! Ik zei nog 'Oh das mooi, rotsblokken zoals in de Seychellen", jawatte .. gemaakt van Isimo ofzo, erg he !!
Overmorgen vliegen we naar Thailand en daar ga ik zoeken naar een vlucht voor vroeger naar Australie te trekken.
Volgende verslagje ? Geen idee, laat jullie mailkes maar komen zou ik zeggen !!

Dikke kussen,

La Masha Paparazzi