Thursday, May 31, 2007

20/05 - 31/05 Perth - Broome

Oef, toegekomen in Broome na een 10 daagse trip door wondermooi Oz ! Of is het "oh, nu al in Broome !", eerder een beetje het tweede gevoel dus...
De zondag nog in Perth rondgehangen en een tour de ville gedaan, oa Jacob's Ladder beklommen, ik vond dat een hele mooie film in de tijd (met Tim Robbins voor de geinteresseerden) maar deze ladder had niets met de film te maken natuurlijk, het zijn "gewoon" 221 trappen naar Kings Park, waar je een supermooi zicht over de stad hebt. De fitte Aussies lopen die trap tot 10 keer op en neer ... ik was na 1 keer al compleet de pijp uit !
Ik ben dus niet naar Rottnest Island geweest, want het weer was een beetje onvoorspelbaar.
De maandag ben ik dan vertrokken op mijn 10 daagse trip naar Broome. Om 07 uur werden we afgehaald en tzag er al direct een leuke groep uit met een leuke gids ook. Ik zat vooraan in de bus, en de regel was dat ik altijd wakker moest blijven om Dan te entertainen, resultaat is dat ik nu dus ongelooflijk moe ben, echt afgepeigerd. Terwijl de rest van de mensen lag te knorren op al die lange trajecten, bleef Dan mij maar vragen stellen, nu kijk ik effectief scheel van vermoeidheid, niet gezeverd ! Maar Dan, tleek een leuke serieuze kerel, maar al die gidsen zijn hier van tzelfde soort en tegen het eind van de trip maken ze dan hun keuze welk grietje ze in hun nestje willen.
De trip was fantastisch !! De eerste dag reden we oa naar de Pinnacles, dat zijn unieke rotsformaties midden in de woestijn. Moeten jullie wel weten dat woestijn hier, er niet uitziet als de sahara ofzo, neen, er groeien hier een aantal planten en het ziet er allemaal niet zo droog uit als je wel zou denken (zelfs al is er hier ook een groot watertekort). Nadien zijn we gaan sandboarden op de duinen, superlastig om terug te klimmen naar de top van de duin, maar het boarden was wel heel leuk. Eerste dag hebben we iets van een 500 km gereden denk ik, stelt dus niet zoveel voor in Oz.
De dinsdag zijn we naar Murchison Gorge gegaan, een prachtige canyon, je kon daar ook abseilen, ik dacht bij mezelf "kga mijn hoogtevrees - die ik af en toe heb - eens volledig overboord gooien en dat uitproberen !" ... neen dus, ik stond daar boven, en tlukte niet om mijn voet over de rots te plaatsen om dan 50 meter diep in de kloof te gaan hangen. De aussies noemden mij "chicken" maar trok er mij niets van aan.
De woensdag waren we dan in Shark's Bay, een World Heritage gebied, waar oa Monkey Mia gelegen is. Monkey Mia, daar komen de dolfijnen - uit zichzelf - tot 3 a 4 keer per dag naar de baai, om te socialisen met de mensen die dan aanwezig zijn. De interactie blijft beperkt tot kijken, en met de voetjes in het water te staan, je mag niet aan de dolfijnen komen. tZijn altijd dezelfde 5 tot 7 dolfijnen die langskomen en als beloning krijgen ze dan een visje of twee. Ik mocht een dolfijn voederen, en voelde mij echt vereerd ! Zo schattige superlieve beestjes !! Daarna zijn we naar Hamelin Pool doorgereden, waar je de eerste vorm van leven op aarde terugvind, nl de stromatolieten. Die zien eruit als rotsblokken maar infeite zijn het microscopisch kleine organismen die de rots maken, met het blote oog dus niet waarneembaar, maar toch raar als je jezelf voorstelt dat die rotsen ooit onze voorouders waren !
De donderdag waren we in Coral Bay, waar je oa kan gaan snorkelen met Mantarays of Whalesharks. Er hangt daar een serieus prijskaartje aan natuurlijk, en ik heb mij toch "beperkt" tot het Mantaray-snorkelen. Het was ABSOLUUT SUBLIEM ! Wat een gracieuze, elegante verschijningen dat die beesten zijn ! Een wonder, ik stond versteld, prachtige dag, een van de hoogtepunten van mijn 9 maand ! Yes that's today, vandaag ben ik 9 maand onderweg, niet te geloven ! Een aantal van de groep zijn met de whaleshark gaan snorkelen, en vonden het ook echt ongelooflijk de moeite, maar ik wou daar nu echt geen 200 euro voor uitgeven.
Dag erop, de vrijdag, was mijn verjaardag - dank dank dank aan allen die mijn verjaardag niet vergeten zijn !!! Was echt wel heel blij met al jullie berichtjes en mailkes hoor !!, dus op mijn birthday heb ik mijzelf 2 duiken cadeau gedaan, want in Exmouth, ligt het Ningaloo Reef (strekt zich uit van Coral Bay tot ver boven Exmouth, en is 260 km lang). Ik werd afgehaald door een Aaaantwerpenoar, een irritant ventje ! Maar soit, dat heeft mijn duik niet beinvloed, ik heb 4 schildpadden gezien, haaien, roggen, supermooi ! Ik voelde mij de ganse dag wel een beetje alleen, maar s avonds had Dan een ijstaart gekocht en heeft de groep mij flink in de watten gelegd, kwas blij dat ik bij mensen was die ik al wat langer kende.
De zaterdag zijn we dan vertrokken naar Karijini Nationaal Park, een stukje onbekend Australie, en het avontuurlijke deel van onze trip ! 3 volle dagen hebben we in dit pareltje doorgebracht, zeer basic, gewoon slapen in de swag en af en toe een douche, maar vooral veel stappen, klimmen, zwemmen en genieten van al het natuurschoon. De kloven die dit park rijk is, zijn fabuleus, we waren echt soms ademloos. Maar op foto komt dit echt niet over, dus de beelden zijn voorgoed in mijn geheugen gegrift. Ik heb het avontuurlijke stukje in mij leren kennen, zoals bv tussen een kloof doorlopen, dit noemt de spiderwalk, benen gespreid en met armen beide kanten van de kloof vasthouden en hopen dat je niet naar beneden valt en mee met de stroming mee. Klimmen over rotsen, 6 meter hoog, en onder je een natuurlijk zwembad zien, en geen last hebben van hoogtevrees ! Echt heel leuk allemaal en ik wil MEER van dat !
Eergisteren dan blijven slapen in Indie Station, een cattlestation die einde maart bijna volledig van de aardbodem verdwenen is door een cycloon. Die mensen waren heel blij met ons bezoek, de ravage was erg om te zien. Gisteren een ganse dag in de bus om dan s avonds toe te komen in Broome. Hier voel je het tropische weer terug, leuk ! We blijven hier 3 nachten en hebben 2 dagen VRIJ ! Lang slapen en luieren en mailkes lezen !
We blijven met 11 over van de eerste trip en vertrekken zaterdag naar Darwin, via de Kimberleys, ook een regio die bestaat uit allemaal Nationale Parken met veel kloven en rivieren, dus weer veel avontuurlijke wandelingen en compleet afgesloten van de buitenwereld. We kijken er al naar uit !
We nemen vanavond afscheid van de rest van de groep, en van Dan, die ondertussen zijn zinnen gezet heeft op Sue, maar zij ziet hem niet zo zitten, eens benieuwd hoe dat afloopt ;-).
Nog 3 weken te gaan, ik kan het amper geloven. Met zo'n tour te doen gaat het allemaal nog sneller. Kijk er enorm naar uit jullie allemaal terug te zien, maar verschiet niet als jullie vinden dat ik er nu echt 36 uitzie, ik heb het gevoel dat ik versleten ben ;-))

Dikke kussen en tot snel !!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home