Tuesday, January 16, 2007

15/01 - 20/01 Melbourne - Australian Open en Ballarat

Maandag en dinsdag ben ik naar de Australian Open geweest, naar de eerste ronde ! Supertoffe sfeer op een aantal ruziemakers na (Croaten tegen Serviers, de oorlog heeft hun blijkbaar niet veel geleerd ...). Vermits alle matchen op de centrecourt (Rod Laver-arena) uitverkocht waren, hield ik het bij een groundpass. Met die pass heb je toegang tot alle terreinen except for the centrecourt dus ... Ik vond het verschrikkelijk !! Zo ver van huis ons Kimmeke kunnen supporteren en geen ticket voor haar match van dinsdag ! Een megaramp dus he ! Overal heb ik gesmeekt, maar neen, niemand wou zijn ticketje aan mij geven, zelfs niet als ze naar de vorige match gaan kijken waren en niet meer naar binnen gingen voor Kim aan het werk te zien ! Op een gegeven moment, was de bewaking niet aandachtig genoeg, en toen ben ik gewoon naar binnen geglipt ! En toen zat ik op de eerste rij ;-))), super he !! En weten dat die zaal niet eens vol zat he ! Veel bedrijven geven ticketjes aan hun personeel of klanten, en die komen dan niet opdagen ... en dan is het zogezegd dus uitverkocht ! Ik zat daar superzenuwachtig, maar zo fier op mezelf dat ik het gedurfd had he ! Heb goed geroepen en gesupporterd, en het resultaat was 6-0 + 6-0 voor Kim ! Ze vroegen haar achteraf of ze nu het toernooi zou willen winnen, nu het einde van haar carriere in zicht is, en het publiek werd gewoon gek, ja ze wordt hier echt wel op handen en voeten gedragen hoor ! Hier ben ik wel fier om een Belg te zijn ;-)
Verder heb ik Federer zien trainen, wauw wat een vent, schone pee niet te doen !
Nalbandian heeft een flink duel moeten afleggen tegen een lekkere Kroaat, maar die heeft het door de hitte moeten opgeven. Idem voor Christophe Rochus, die viel ook bijna flauw, en Grosjean heeft door die forfait gewonnen (anders zou hij toch ook gewonnen zijn). Gisteren Dementieva aan het werk gezien, Jankovic, en nog een aantal anderen. Echt tof. Vandaag was het wel superwarm, zodanig dat ze tussen 12uur en 18h30 alle matchen stilgelegd hebben, het was zo maar efkes 50 graden op die tenniscourts ! Die arme spelers ! 100 mensen zijn flauwgevallen, die gingen gewoon in de zon gaan liggen, zonder drank bij ... niet slim natuurlijk ! Ik heb denk ik wel 5 liter gezopen, en maar 1 keer naar het toilet geweest, kan je voorstellen hoe ik gezweet heb he ? Er liepen daar "genies in a bottle" rond, mannen die je ineens zonder reden trakteren, ik wou juist sushi kopen en mijn rekening werd gewoon betaald ! Leuk he ?! Verder heb ik ook 2 vouchers gekregen voor een gratis taxirit, en die ga ik dus morgen verzilveren, want ik ga met Mellissa - met de trein - naar haar ouders ! Ontsnappen uit de stad, Melbourne is echt wel een mooie stad, maar als het 50graden is heb je iets anders nodig, hopelijk hebben ze daar in de country een zwembad ;-)
Ondertussen al voor de 3de dag in Ballarat, bij Mellissa's ouders. Het is eens leuk weer een huiselijke sfeer op te snuiven, en hier is dit dus verwend worden door Jaycee's lekkere keuken. Mellissa haar ma. Verder moet ik natuurlijk alle verhalen aanhoren van de familie, ik voel mij hier echt al een local ;-), vandaag zijn M en ik naar het lokale bowlen gaan kijken, want Barry, M haar pa moest trainen, echt wel grappig tussen die oude Aussie pekes te staan. Ik werd getrakteerd want ja een Belgische Sheila zien ze hier nie veel he (Sheila = lokale woord vr meisje). Morgen gaan we verder naar zee, een paar vrienden van M een bezoekje brengen en dan gaan we mss eens uit in Melbourne, zodat ik eens knappe Australische mannen kan zien ... want dat valt dus wel serieus tegen he ... in Belgie hebben we toch allemaal het idee dat die Australiers prachtige venten moeten zijn he ? Wel ik moet jullie ferm teleurstellen meisjes !! Ofwel zijn het van die metrosexuelen, ttz echte stadsjongens met haartje mooi in de plooi, nieuwe superhippe zonnebril aan, gepast pakje, allee echt het type gast waar ik dus compleet voor val (not !!), en de rest ... er is dus geen reet aan, echt niet ! Moest echt wel niet way downunder komen vr een toffe vent tegen te komen hoor ;-)), dus nog steeds single, wie had daar allemaal gedacht dat ik met wilde verhalen naar huis ging komen he ?
Wie weet volgende week meer nieuws, vanuit Sydney !!

Dikke kussen,

La Masha

Monday, January 15, 2007

07/01 - 15/01 Tasmanie

Op 07/01 heb ik de vlucht naar Launceston - Tasmanie genomen. Daar toegekomen was het ongelooflijk koud en het regende ! Ik dacht al van "shit, daar hebben we het !" Tassie staat namelijk bekend voor zijn wisselvallige weer en vele regen ... de dag erop was echter het begin van een fantastisch weekje, heel goed weer, dus heb ik Tasmanie kunnen bewonderen in al zijn pracht en glorie !
De natuur is hier echt fabeuleus, je kan hier uren rijden zonder een levende ziel tegen te komen, Tasmanie is zo groot als Ierland maar hier wonen maar 490.000 mensen, waarvan al 150.000 enkel in de hoofdstad Hobart wonen, dus jullie kunnen jullie wel voorstellen dat de rest van het eiland amper bewoond is. In het Zuidwesten, wonen er amper 4000 mensen, voor de rest enkel nationale parken en World Heritage-gebied. WAUW, ik weet het, ik val in mijn verslagjes geregeld in herhaling, maar het is hier echt wel heel mooi !! De foto's geven geen correct beeld van het land, maar ik kan ze toch nog niet op mijn website zetten ... de helft van de pc's hier in de hostels heeft gewoon geen usb-poortjes ... dus nog een beetje geduld hiervoor !
We hadden de eerste 3 dagen van de tour een leuk groepje, met 4 deden we de tour van 7 dagen, en toen werden we bij een andere groep gedropt, ook allemaal leuke mensen, waaronder een man van Hasselt ! Was super om nog eens VLAAMS te horen ;-)).
Ik heb een aantal fikse wandelingen gemaakt en gisteren mezelf echt wel overtroffen ... 5 uur naar Cradle mountain, ik ben niet naar de top gegaan, want ik moet mij toch wel een beetje bewust zijn van het feit dat ik een beetje hoogtevrees heb ... met 5 zijn we op zo'n 150 meter van de top gebleven, 7 anderen hebben de klim naar de top gemaakt en waren nog eens 2 uur langer dan wij onderweg. De wandeling was superavontuurlijk, het eerste uur bestond vnl uit klimmen en het laatste uur ook, met een ketting naar beneden en ik vond het de max ! Eindelijk nog eens ferm gesport en het deed mijn spierkes echt wel deugd !
Ik heb eigenlijk weinig inspiratie om mijn verslag te schrijven, ben gewoon sprakeloos van de prachtige natuur ! Wat kan de wereld toch mooi zijn ! En hier hebben ze zoveel respect he voor de fauna en flora, echt tof !
De eerste 3 dagen van de tour, was er een Nederlands meisje mee, en die zat 3 dagen lang te klagen dat ze op dit klere-eiland, klote-fuck land, geen gsm-verbinding had ! Godverdomme, wat is dit vr shit zeg, achterlijke bedoening hier ... constant, ik heb haar gezegd dat ze gewoon een city-girl was en vroeg mij af of ze wel wist waar ze naartoe kwam ... tja.
Op mijn heenvlucht, heb ik een hele lieve Amerikaanse vrouw leren kennen, Cathy. Ze nodigde mij na 5min al uit om de laatste avond bij haar te logeren. In het begin vond ik het wel een beetje raar, je kan niet iedereen direct vertrouwen, maar ik ben toch op haar uitnodiging ingegaan. Gisteren heb ik dus de avond doorgebracht bij een Amerikaans gezin, supertoffe mensen, die gaan lopen zijn voor de Amerikaanse huichelarij ! Ik vond het echt ongelooflijk, ik belde haar en ze had gekookt voor mij, ze hebben mij deze morgen naar de luchthaven gebracht, die efkes op meer dan een uur reden lag voor hen ! Dat zijn we toch echt niet gewoon he, zo'n gastvrijheid ? Ze hebben mij gezegd, dat wanneer ik ook zin zou hebben nog eens terug te komen, ik altijd welkom ben ! En misschien doe ik dat ook wel eens, als ik terug genoeg heb van die backpackers ... vanavond moet ik de kamer delen met 2 jongens en 4 meisjes, mijn bed ligt juist naast het terras, en een "toffe" Canadees heeft mij al verteld dat hij vanavond weer stomdronken gaat worden ! Want dat doet hij elke dag ! "Ah tof, zei ik ..." Interessant he ? Chance dat ik op die tourkes dus wel andere mensen tegenkom, want anders zou ik gans dit backpackers-gedoe echt wel strontebeu zijn ... maar er zijn dus gelukkig ook leuke twintigers, met meer interesses dan enkel zat worden elke nacht ! Hij zei verder "ah, jij hebt het slechtste bed, je kan niet slechter liggen ... want hiernaast wordt er dus gefuift" Allee, ik kijk er al echt naar uit ... hopelijk is het voor niet lang, ik verwacht elk moment een telefoontje van Mellissa en dan ga ik bij haar ouders gaan logeren ofzo.
Verder nog iets ? Ik mis Belgie nog steeds NIET, ik kan amper geloven dat ik al in de 5de maand van mijn reis ben, de tijd gaat veel te snel !

Tot de volgende,

cheers !!