Friday, December 01, 2006

28/11 - 01/12 Patong en Koh Lanta

Op 27/11 zijn we van Singapore naar Phuket gevlogen, op een maandag. De dag dat met de co-mail mijn visakaart zou aankomen in Phuket ! Ja, dat wisten jullie nog niet he ? Mijn ma, die controleert al mijn uittreksels ... ze panikeerde enorm toen ze zag dat ik al 511 euro uitgegeven had ... wat is nu 511 euro op 2 maand he ? Niet veel dus, maar in volle paniek heeft ze toen Visa gebeld en die zeiden "oh die kaart MOETEN we blokkeren, er is zeker iets verkeerds mee, want ze heeft 4x hetzelfde bedrag afgenomen in Laos". Dit had ik ook echt gedaan, omdat je daar maar maximaal 58 euro per keer kon afnemen, en dat was niet genoeg om toe te komen tot in Cambodja. Maar ja, het kwaad was al geschied, en mijn kaart, mijn enige betaalmiddel, mijn enige middel om geen dakloze of hongerige te worden, werd simpelweg geblokkeerd ! Wreed, ik was pisnijdig !! Op mijn ma, op Visa, op iedereen rond mij ;-)). Gelukkig had Mark dan het goede idee, om mijn nieuwe visakaart met de co-mail te laten opsturen !! Dankzij de hulp van Ghislaine en Lieselot ging dit vlekkeloos verlopen. Ok co-mail mag normaal niet voor zoiets gebruikt worden, maar dit was duidelijk een geval van nood ! Ghislaintje en Lieselotje, nog eens duizendmaal dank voor jullie hulp dus !!
De maandagmiddag, wij naar het Thomas Cook kantoor in Patong, speciaal daarvoor in Patong verbleven, het oord van verderf (lichtjes overdreven). Toegekomen in het kantoor zegt die "sympathieke" Berrit ons (de secretaresse), "ah nee, de co mail is niet toegekomen !", daar stonden we dan ... bijna platzak vertrokken naar Ko Phi Phi, daar toegekomen en snel gezien dat Phi Phi super toeristisch is en heel duur ! Min. 800 bath (20 euro) voor een kamer, dat was "way above our budget", we hebben dan maar een volgende boot genomen tot Koh Lanta, waar we nu zitten. Een leuk eiland, redelijk groot, dichtbij Krabi en de Maleisische kust. k Heb toch de indruk dat de meeste van de lokale bevolking Maleisiers zijn, want ze zijn Moslim. De vrouwen lopen hier gesluierd rond, en je hoort hier af en toe een gebed waaien op het strand. Dus niet Boeddhistisch, zoals de rest van Thailand. Hier hebben we een strandhutje kunnen bemachtigen aan 400 Baht per nacht. Dit is echt een strandhutje, 4 houten "muurtjes" met gaten in "hooray let the beasts enter our room !", een klein badkamerke met wc en koude douche, een matras op een houten platform met een muskietennet. De eerste nacht deed ik geen oog dicht, ik ben nu wel al veel gewoon, maar ik had mijn oordoppen niet in ... en het was aan het onweren dat het geen naam had, kokosnoten die afvielen, huilende baby's, regen en storm, en een ronkende Van Riel ! Ikke tegen Mark "goh, hoor je dat ??, geen reactie, die gelukzak slaapt overal door !!"
De volgende morgen, Mark nog in contact geweest met Ghislaine, en de co-mail was zeker aangekomen in Phuket ! OEF ! Geluk alom, ik sta niet meer aan de rand van armoede op deze reis !! En geen teken van leven van onze lieve collega's van Thomas Cook Thailand he, ah nee, no way !! We zijn er ons hier weer goed van bewust, wat een leuke collega's we soms hebben op de bestemmingen ... er zijn altijd uitzonderingen niewaar ??
Maar vermits we nu nog op Koh Lanta zitten, zal ik pas maandag mijn kaart in mijn eigen handen hebben, en dan kan ik weer gerust slapen !
Gisteren een brommertje gehuurd, het eiland afgezoefd, heel leuk ! Overal zie je wel borden met de evacuatieroute van de Tsunami op, heel grillig om zien ! En ook wat de bevolking moet doen mocht er een nieuwe komen ! Ja, af en toe sta je daar wel bij stil hoor ! Als je zo in een strandhutje slaapt ... niet echt veilig, met 1 golf is het met het strand gelijk gemaakt, maar ja, hopen opdat dit maar 1 keer voorgekomen is he ?
Op onze avontuurlijke tocht door het eiland (supergoeie baan, nog nooit gezien op een eiland hier), gingen we zo snel, en opeens kwam daar een haan naar ons gevlogen ... ik zag het al voor mij ! Ikke roepen en tieren "Marek !!! Ge gaat hem meehebben !!" en ja ... twaren wij of de haan, en dat arme beestje heeft het onderspit moeten delven ! t Lag nog te spartelen op de baan, ik was er echt niet goed van, bij deze graag 1 minuut stilte voor die arme 'Cocq au vin' aub !
Ik heb hier zelf schelpjes gevonden op het strand, en er mij een ketting mee gemaakt ! Heel mooi hoor !
Morgen gaan we terug naar Patong, omdat we wel graag James Bond-Island willen zien, en als je dit van hieruit wil bezoeken moet je daarvoor 3000 baht (dus 3000 bfr) ophoesten. Dat is ons net iets teveel, dus doen we het vanuit Patong. Daar moeten we dan toch zijn voor mijn visakaart, en voor Mark zijn terugvlucht maandag.
Vanaf dinsdag zal het dan DE TEST worden voor mij he ? Ja, een dikke 3 maand zijn ondertussen voorbij, maar ik heb al altijd bezoek en gezelschap gehad. Vanaf dinsdag sta ik er effectief alleen voor ! Toch voor een 3tal weken, want ik ga nieuwjaar vieren in Melbourne, met Mellissa. En dan nog een maandje en mijn ma komt eraan.

Bij deze wil ik ook Mark nog eens bedanken, twaren 3 fantastische weken, you are a friend for life !

Dikke kussen en tot snel,