Wednesday, March 14, 2007

06/03 - 14/03 Lake Tekapo - Mount Manganui

Onze tocht naar Lake Tekapo, bracht ons naar een uitzichtpunt op Mount Cook, de hoogste berg in Australasia (zo noemen ze hier Australie, Nieuw-Zeeland en Azie in 1 naam). Prachtig maar heel veel wind, we hadden chance want door de wolken konden we efkes de Mount bewonderen. Daarna doorgesjeesd naar Lake Tekapo, waar je oa "The Church of the Good Shepperd" kan bezoeken. Een piepklein kerkje, het meest gefotografeerde kerkje van NZ blijkbaar, gewoon door het zicht dat je van daar hebt op het meer, awesome ! We besloten 2 nachtjes in Lake Tekapo te blijven, om de volgende dag te gaan paardrijden ! Dat stond al weeeeken op ons programma maar het was er nog niet van gekomen ... nu dus ook niet, het weer zat ons niet mee :-(, waaien dat het gene naam heeft (we konden niet meer klappen tegen elkaar, we moesten roepen en tieren en dan nog verstonden we elkaar niet, tspeeksel vloog zo ut ons mulle weh ;-)). En dan regenen dat het giet, plassen tot aan onze enkels ... het enige dat erop zat die dag was efkes gaan internetten, en eindelijk eens veel fotos online zetten. In het hostel leerde ik 2 supersympathieke Australische koppels kennen, die mij stantepede uitnodigden om bij hen te komen logeren in Hervey Bay (uitgesproken als Harvey Bay), vandaaruit kan je naar Fraser Island. Dit was sowieso een stop die ik voorzien had, dus ben ik superblij met deze invitatie. Adriana is van Hollandse origine, dus die is blij dat we een potje Hollands kunnen praten, want Vlaams verstaat ze langs geen kanten. tZijn zestigers, en ik heb het gevoel dat ik precies hun verloren dochter ben, we zien wel nog wat het bezoek met zich meebrengt (gekoppeld worden aan de zoon misschien ?), maar ze wilden al gaan duiken en al met mij, joepie !!
Na Lake Tekapo, stond Christchurch op het programma. Grootste stad van het Zuidereiland, en eindelijk eens een stad(je) naar ons gedacht ! Heel tof daar, een oud Engels centrum, net als je in Oxford bent ofzo, je kan daar "punting on the Avon" doen, dat is zoals de gondels in Venetie, maar daar hebben we ons geld niet aan gehangen. We hebben leuk rondgewandeld, de tram genomen, weer eens een ketting gemaakt, ...
Na Christchurch zijn we naar Kaikoura afgezakt, Kaikoura staat bekend voor zijn dolfijnen en vooral zijn walvissen. Het hele jaar door kan je hier spermwhales zien, vraag mij niet de naam in het Nederlands, maar dat zijn die Moby Dick-walvissen. Wij hebben er op onze tour 2 gezien. Die walvissen, die liggen eerst een 15minuten lang stil in het water, te rusten alvoor ze tot wel 800 meter diep duiken om eten te gaan zoeken. En dan is het moment daar, en tonen ze hun staart, jawel jawel, ik heb er fotootjes van !! Nu geen National Geographic shots, maar zo goed als he !
En daarna gingen we opzoek naar de dusky dolphins en hebben we er honderden gezien, FANTASTISCH !! Die beestjes zijn echt geweldig, die doen tuimelingen, springen hoog op uit het water, wel 5 a 6 keer na elkaar, ongelooflijk mooi en koddig !
De dag erna - ik had nog niet genoeg van de beestjes - ben ik gaan zwemmen met zeehondjes ! We waren maar met z'n 4, en kregen eerst veel instructies wat we wel en niet mochten doen. Het was redelijk koud, maar we hadden een dubbele wetsuit aan met kap, zodanig dat we echt wel heel veel op een zeehond leken ;-). Maar twas ook een beetje te koud voor de zeehondjes zelf blijkbaar, want er waren er maar 4 die wilden zwemmen, de rest lag relax op hun rotsje te kijken naar die domme mensen in het water. tWas toch heel tof, ik kreeg wel een beetje schrik, toen die ene zeehond dicht bij mij kwam en efkes in mijn gezicht proestte, bizar !
En toen spotte ik (sisi ikke ;-)) een aantal dolfijnen in de verte, en hebben we met het kleine bootje terug een school dolfijnen kunnen bewonderen, fantastische beestjes !!
Dag erop, was het einde van het Zuider-eiland ... we moesten terug de boot op voor de overtocht naar Wellington, niet te geloven dat er al een maand gepasseerd is, toen we hier voor het eerst waren ! In Welllington zijn we terug maar 1 nacht verbleven, en de dag erop naar Napier gereden. Ze noemen Napier de "art deco stad van de wereld", omdat er hier in 1930 een enorme aardbeving geweest is, de stad is toen terug heropgebouwd volledig in art deco-stijl. Ik had er meer van verwacht eerlijk gezegd ... art deco, bwah, lijkt mij allemaal een beetje teveel op "Back to the Future" decor, of zo wat Hollywoods-achtig, not my cup of tea !
Vandaag zijn we op weg naar Mount Manganui, en kunnen we hopelijk een beetje zonnen aan de kust ! Maarrr ik vrees dat dat erin zit, in het Zuider-eiland is het al beginnen sneeuwen, en dit in het begin van de herfst, na een slechte zomer ! Dat beloofd dus ! Ik moet hier normaal gezien nog tot 03 april blijven, als het weer er niet op verbeterd, dan vlieg ik eerder naar Oz door, want vandaag lijden we echt kou !
Voor de rest, niet veel nieuws, mama heeft nog minder dan 2 weken te gaan, mijn financien staan er superslecht voor maar ja we leven maar 1 keer he ! Ik was toch wel goed in choque, want NZ is superduur he, alles kost hier stukken van mensen, dus geen Fidji meer op mijn programma en iets eerder naar Belgie terugkomen vrees ik (eind juni ipv begin juli ;-)), maar daartegenover staat : .... tatatata ! Dat ik naar Costa Rica mag met Joker in augustus ! Super !!