Tuesday, June 12, 2007

01/06 - 11/06 Broome - Darwin

Yes, het grootste deel van mijn reis zit erop ! Met spijt in het hart neem ik bijna afscheid van Oz, een stuk paradijs op aarde !
De donderdag zijn we met z'n allen eens goed uitgeweest in Broome, er speelden veel live-bandjes en iedereen werd dol. Broome = veel dronken aboriginals, spijtig, blijkbaar kunnen ze niet zo goed tegen alcohol als wij, blijkbaar missen ze een enzym die de alcohol afbreekt, met als resultaat dus dat een pintje genoeg is om een aboriginal compleet af te kunnen voeren. Resultaat = van smorgens vroeg tot smorgens vroeg, 24h per dag dronken zijn. Triest echt triest. De abo's in de bush, die zijn echt nog authentiek en daar kan je absoluut geen contact mee maken, tenzij je geintroduceerd wordt door iemand van de clan, wij kennen niemand dus contact is practisch uitgesloten. De abo's in de steden zijn dronken, maar dat maakt het contact gemakkelijker, maar wat zeg je tegen dronken mensen he ? Echte gesprekken vloeien er alleszins niet uit voort. Lori, een Amerikaans meisje/dokter uit onze groep, voelde zich geroepen elke dronken abo de les te spellen en hopelijk 1 iemand zijn leven op het goede pad te krijgen. Ik vrees dat ze niet geslaagd is in haar opzet, maar twas aandoenlijk om te zien, echt waar ! Dat iemand zoveel kan geven aan mensen die ze niet kent, echt een mooi persoon !
De vrijdag dan gewoon met z'n allen nog rondgehangen in Broome en even naar het strand geweest. We mochten echter niet zwemmen, want de dag ervoor hadden ze een zoutwaterkrokodil gevonden van 3 meter lang ! Dus we waren allesbehalve veilig in het water !
De zaterdag begon dan het 2de deel van mijn 3weekse tour door Western Australia.
Onze nieuwe gids : Freckle alias Asshole, zo stelde hij zichzelf voor ! Een echte outbacker, een echte Crocodile Dundee voor wie die films gezien heeft ! Niet te doen die vent ! Hij gaf ons eerst een korte briefing : "we moesten heel voorzichtig zijn, want we gingen naar een van de meest afgelegen gebieden in de hele wereld ! (nl de Kimberleys), if we didn't follow his instructions we WOULD DIE, YOU WILL DIE !!! Constant zei hij dat, wij stonden al te beven op onze benen ! En "you WILL get bitten !!" if it's not by mossies (muggen), dan zou het wel door spinnen of slangen zijn ! Nog niet gesproken van schorpioenen en ander ongedierte ! Dus we waren in voor een heus avontuur ! 9 dagen kamperen, waarvan 5 zonder douche of wc. Soit, je word dit echt gewoon, we roken elkaar niet eens meer ! Had niet de indruk dat ik stonk, maar we waren echt supervuil, dat helpt allemaal tegen al dat ongedierte !! Maar Freckle had dus ferm overdreven, de trip was allesbehalve avontuurlijk. Wij hadden ons weer aan trekkings verwacht zoals in Karijini, maar spijtig genoeg niets van dat. Wel een aantal mooie wandelingen, steeds naar een kloof of waterval, je voelt je nietig, de natuur is hier echt wel overweldigend.
Toppunt was de Bungle Bungles, oftewel Purnululu Nationaal Park. Misschien hebben jullie ooit wel een documentaire gezien over dit natuurschoon. Dit zijn rotsformaties - alweer uitgesleten door water en wind - in de vorm van ronde torentjes, kan het niet beter omschrijven dan dat, maar check even mijn foto's en dan zien jullie het met eigen ogen. ABSOLUUT PRACHTIG !! Eerst een wandeling gemaakt tussen de domes, zoals ze heten, en daarna heeft iedereen van de groep een scenic helicopterflight gemaakt ! WAUW !! We waren aan het roepen en tieren van contentement ! Ik zat met Lori en Frank in de heli, die by the way geen deuren had ! Je hing enkel vast met je riem - zoals in een vliegtuig, en that's it ! En de piloot vloog zo scheef, juist over een superdiepe kloof, ik krijste het hysterisch uit ! Maar de foto's zijn natuurlijk adembenemend. Onze piloot (superschone gast, voor ne keer !!) was een Nieuw-Zeelander uit Queenstown, dat is de stad waar alle extreme sporten uitgevonden zijn, dus twas een waaghals eersteklas. Hij vroeg ons welke muziek we wilden horen, wij in koor "Highway to Hell van ACDC !!" en oeps weg waren we, op de tonen van ACDC, echt super de max !!. Van Freckle - die by the way na een aantal dagen ferm op mijn zenuwen werktte - hebben we een aantal uitspraken op z'n outbacks geleerd. Alles was "bloody" in zijn ogen, op de duur stak dat wel tegen. Ons noemde hij "Urban hippies", you "bloody mungrels", allee nen sympathieken vent eersteklas maw ;-))
Ik ben wel ongelooflijk ziek geweest op deze trip. Een aantal onder jullie weten, dat ik al jaren af en toe last heb van mijn maag he ? Wel, zo af en toe een crise van een halfuurtje en ik sta weer op 2 benen en voel mij terug prima - normaal gezien .... Nu heb ik 2 dagen lang crises gehad ! Lori - die Amerikaanse arts - zei mij dat het galcrises zijn, en dat ik waarschijnlijk moet geopereerd worden ! Shit, fuck he ! Ze heeft mij 3 dagen op een superstreng regime gezet, want we zaten dus - volgens Freckle "in one of the most remote areas in the world !". Ik heb nog nooit zo'n pijn gehad, en ik werd maar doorelkaar geschud in de truck, ik wou echt flauwvallen zodat ik niets meer hoefde te voelen. Ik dacht "als het nog een uur langer duurt dan bel ik de Flying Doctors", maar toen waren we in ons kamp - ttz bush, en ben direct gaan slapen. Hier in Darwin heb ik terug een crise gehad, ja ze nemen toe. Ik mag niets vettigs eten, geen alcohol drinken, geen cola, geen melkproducten, geen tomaten. Saai maw. Maar beter saai dan pijn, en hopelijk kan ik het nuttige aan het spijtige koppelen en vermager ik een beetje !
Ik heb hierdoor mijn reis naar Costa Rica moeten annuleren, durf het risico niet te lopen dat ik weer een attack krijg, met een groep erbij. Dus eerste afspraak in la douce Belgique zal met een specialist zijn ! Ga er niet teveel aan proberen denken, en genieten van mijn laatste week !
Morgen staan Litchfield en Kakadu op het programma, 2 nationale parken in de buurt van Darwin, waar ik 3 dagen naartoe ga. Dan ben ik nog 3 volle dagen in Darwin, genieten van de hete zon ! T Is hier echt lekker warm, zalig ! Maar daarna vlieg ik naar Sydney, waar het koud en regent ! En dan ... terug naar Belgie waar ik vrijdag land om 22h25 ! Klaar voor het weekend in te zetten !

Schatjes, cu soon !!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home