Saturday, May 19, 2007

13/05 - 19/05 Perth - Esperance

De zaterdag zijn we dan nog eens weggeweest in Adelaide, leuke alternatieve bar en voor het eerst een mooie Australier gezien, allee enen waar je naar omkijkt toch. Maar toen kwam hij praten met ons, en twas om zeep, twas enen waarvan je zegt "soit beau et tait toi" (is dat juist geschreven ?). De zondag ben ik dan nog efkes in Adelaide gaan rondwandelen en smiddags heb ik mijn vlucht naar Perth genomen. Toegekomen en direct gevoeld dat het hier VEEL kouder is dan in het Tropische Queensland en de broeierige outback ! De maandag ben ik dan voor een 5daagse tour vertrokken naar Esperance.
De tour ... wel, kzou hem alleszins geen 2 keer maken, dit is al het minste geweest van gans Oz, terwijl iedereen juist zegt dat Western Australia de mooiste staat is ? Strange, alleszins niet toeristisch en het weer heeft natuurlijk ook mijn beeld gekleurd.
Op een paar uitzonderingen na, zoals Waverock (zie fotos), en een nationaal park, Le Cap Grand, hebben we superveel kilometers gereden, lang in de bus gezeten voor niets. Op zich was ik wel blij, want ik heb leuke mensen leren kennen, morgen gaan we met een aantal naar Rottnest Island, een eiland voor de kust die je naar het schijnt MOET gezien hebben. Kzal jullie dan wel laten weten of het ECHT de moeite was he ! Want die Aussies zijn dus ongelooflijke chauvinisten he, ik denk zelf dat ze erger zijn dan de Fransen ! Ze zijn wel supervriendelijk en hebben een heel goed gevoel voor humor, maar qua intelligentie kunnen de meesten niet tippen aan ons Europeanen, ze hebben meer weg van Amerikanen, de sukkels !!
Vandaag naar Fremantle gegaan, je hebt Western Australia niet gezien, zonder het vissersstadje Fremantle te aanschouwen. Ja, thad wel iets, leuke marktjes, oude Engelse gebouwen, kan mij voorstellen dat het in de zomer echt charmant is, maar ik ben hier dus duidelijk in het verkeerde seizoen (herfst). Maar overmorgen vertrek ik dan naar Broome, 10 daagse tocht, en we gaan oa naar Coral Bay, waar je met de grootste haaisoort ter wereld kan zwemmen, de walvishaai - die by the way alleen plankton eet. Een superdure uitstap, maar ik krijg een luttele 50 dollar korting omdat het mijn verjaardag dan is. kGa denk ik wel die uitstap doen.
Will keep you informed, maar heb problemen met fotos te downloaden, dus op de rock zullen jullie efkes moeten wachten.

G'day ya'll !

ps Nonkel Luce ... 2 wreed schone kettingen gekocht voor Huguette, moet wel altijd goed kijken of ze niet "made in China" zijn hoor !